COVID-19

Πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων

Στα γενικά στοιχεία του πρωτοκόλλου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης από τη διοίκηση/διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος).

Ο Συντονιστής του σχεδίου δράσης του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα  210-5212054  ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό  1135  (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και
οδηγίες αντιμετώπισής του.

     Η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης αφορά σε ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.

               Για  την  προσέλευση  και  διαμονή

•  Αποφυγή συνωστισμού κατά το check-in/check-out – τήρηση αποστάσεων
•  Διεύρυνση διάρκειας check-in και check-out μεταξύ των διαμονών (check in  από τις 16.00 μμ και μετά, check out  μεχρι τις 11.00 πμ).
Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check in και check out είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου.
•  Απαγορεύεται η είσοδος στα διαμερίσματα σε μη διαμένοντες στο κατάλυμα μας.  
•  Λόγω του Κορονοϊού (COVID-19), αυτό το κατάλυμα έχει πάρει μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού του. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες υπηρεσίες και παροχές μπορεί να είναι περιορισμένες ή μη διαθέσιμες.
•  Λόγω του Κορονοϊού (COVID-19), αυτό το κατάλυμα έχει μειώσει τις ώρες λειτουργίας της ρεσεψιόν και των υπηρεσιών.
Λόγω του Κορονοϊού (COVID-19) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.
• Ο καθαρισμός και η αλλαγή κλινοσκεπασμάτων γίνεται μετα την τρίτη ημέρα ( εκτός αν χρειαστεί )  για να μην υπάρχει συχνή είσοδος του προσωπικού στο διαμέρισμα.
• Αν επιθυμεί ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει κατα την διαμονή του τα δικά του κλινοσκεπάσματα και πετσέτες αφού ενημερώσει τον υπεύθυνο του καταλύματος.

 Για αναχωρήσεις, μπορείτε να επιλέξετε      ανάμεσα σε 2 πρωτόκολλα:

 Κανονικός καθαρισμός και αναμονή 24 ώρες πριν από τη διάθεση του δωματίου σε έναν πελάτη ή ενδελεχή καθαρισμό - απολύμανση (π.χ. νεφελοποιητής ,   ψεκαστήρας ) στις αμφισβητούμενες επιφάνειες δωματίου και μπάνιου.
Τα διαμερίσματα μας απολυμαίνονται με νεφελοποιητή και ειναι διαθέσιμα μετά από τρεις ώρες στον επόμενο πελάτη.
Συνιστάται η αφαίρεση διακοσμητικών αντικειμένων (μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα)
•  Συνιστάται η αφαίρεση κοινών επαναχρησιμοποιήσιμων αντικειμένων, όπως μενού, περιοδικά κ.λπ.
• Εγκατάσταση καλύμματος μίας χρήσης στην τηλεόραση και τα χειριστήρια του κλιματιστικού
• Οι επιφάνειες των υφασμάτων (π.χ. ταπετσαρία επίπλων) πρέπει να καθαρίζονται με συσκευή ατμού (θερμοκρασία> 70 °).
• Ανοίγοντας καθημερινά πόρτες και παράθυρα για φυσικό αερισμό του χώρου.
• Συνιστάται η σήμανση για να ενημερώνετε τον πελάτη για το πότε και πώς καθαρίστηκε το δωμάτιο.
• Συνιστάται η τοποθέτηση αντισηπτικών υγρών σε κοινόχρηστους χώρους ή αντισηπτική συσκευή

 Αρχείο  καταλύματος  και  βιβλίο  συμβάντων

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες για τη μείωση της μετάδοσης του Κορονοϊού (COVID-19), αυτό το κατάλυμα μπορεί να ζητήσει από τους επισκέπτες επιπλέον έγγραφα για να επαληθεύσει την ταυτότητά τους, το πρόγραμμα του ταξιδιού τους και άλλες σχετικές πληροφορίες, κατά την περίοδο ισχύος αυτών των οδηγιών.
 Τέλος, για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του ξενοδοχείου οφείλει να τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο ξενοδοχείο ( όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση, τηλέφωνο,e-mail ), ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.