Αιμοδοσία και πάλι στη Σκάλα μετά την άρση αποκλεισμού της.

Οι εθελοντές αιμοδότες στη Σκάλα Λακωνίας, πρωτοπόροι και ενεργοί, προτείνουν και πάλι το χέρι τους για να δώσουν αίμα. Μετά την άρση αποκλεισμού της Σκάλας, για λόγους πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος των κατοίκων κι εργαζόμενων στην ευρύτερη περιοχή, η Τράπεζα αίματος «ανοίγει» και πάλι.

ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα θα πραγματοποιήσει την 48η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε γι’ ακόμη μια φορά ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του εθελοντισμού.

Οι αιμοδότες της Σκάλας έχουν προσφέρει, μέχρι τώρα, πλέον των 4.000 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.

Για τους λόγους αυτούς, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων,να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών που φέρει το όνομα του αείμνηστου ιατρού και εμπνευστή της «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».

Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 μμ., ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.

Στην πρόσκληση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Μην ξεχνάμε: «Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος- Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι»

ΠΗΓΗ : NOTOS PRESS